Sunday, December 18, 2011

.. Awk .. Saya Takut ..

awk awk ..
jgn lah hisap rokok lagi awk .. mata sy pedih .. sy tak blh bernafas .. 
org kata org hisap rokok blh dpt mcm2 penyakit .. sy syg awk .. kalau awk syg sy , awk jgn laa hisap rokok lagi .. 
sy tak nak awk pergi awal dri sy .. tolong laa .. sy btol2 syg kn awk .. 
sy maseh prlu kn awk .. nnti anak kita dpt penyakit lagi cm ne ? cuba tgk anak pertama kita .. kecik2 dh ada penyakit .. terpksa ulang alik pergi hospital .. 

awk awk .. awk tak kesian ke kt sy ? lau tak pun at least kesian laa kt anak awk .. cian die tau .. kecik2 dh sengsara .. tolong laa awk .. kalau awk merokok , asap tu pi kena kt org len pulak .. asap rokok lbeh bahaya tau ? awk dok isap rokok dkt sy .. asap tu masok paru2 sy tau .. awk nk tgk sy pergi awl ke awk ? anak2 kite kecik lagi .. kita nie miskin .. lau duit sume asyik awk pakai nk beli rokok je , cm ne nk beli mknan utk anak kite ? awk nk ke tgk anak kita besar nnti jd jahat ? kalau die kecik2 dh terdedah dgn rokok , besar nnti die senang terdedah dgn bnda yg lbeh trok tau .. sy taknak anak kite jd cm tu .. awk pun tak nk kn ? tolong laa berubah demi masa depan kite awk .. jgn rosak kn diri sendiri ..


-katakn TAK NAK kepada ROKOK-

Saturday, November 5, 2011

.. I smurf you ..

hyep torg ! lmk sik update blog .. indu sa .. :3

ada bca tajuk atas yaa ? hee .. ada kesah nya .. kesah yg sikkan aku lupak .. salah satu sweet memories aku ngn Mulut Kecik .. baca k ? mun sikmok baca sikhal .. tekan jak close jak sia .. kan senang ?  :P

*time jln g sing kwong ngn Mulut Kecik*
him : nya tauk sik pa mksd 'smurf' ?
aku : nope .. pa mksd nya ?
him : mksd smurf ya love .. ya katon ya suka pdh 'i smurf to walk' , 'i smurf to surf' n bla bla bla ..
aku : loyar burok -.-'
him : *tukuk palak aku*
aku : jaekk >< 
him : ehee .. i smurf you ( i love you ) ♥ 
aku : smurf you too Mulut Kecik ^^

ngee .. time yaa ng snyum smpe ke telinga aku .. ahaha .. tp .. ya cuma tggl kenangan .. bertemu semasa menyambut ramadhan .. berpisah semasa menyambut hari raya aidiladha .. setiap pertemuan pasti ada perpisahan .. :')
sikhal .. mun da jodoh sik ke cney kn ? :3

ngee .. aku arap , nya berjaya time spm lak .. gud luck aa my dear .. mok tgk ktk happy bila dpt result kelak .. :)

rantey Kementot yaa nya bgk kt aku .. n keychain Apple ya ku bgk kt nya .. terharu ku tgk nya ngkah Apple ya rah hp nya .. alalala .. :')
Mulut Kecik aa .. jaga keychain Apple nok kmk bgk yaa bait2 k ? sik lupak juak keychain Love n keychain Skateboard nok kmk bgk ktk ea ..hee .. kmk akan jaga gelang nok ktk bgk ea bait2 .. sik lupak juak rantey Kementot ea n strap choco teddy nok ktk bgk ea .. ehee .. syg ktk smpe bila2 .. :3

.. KeMenToT ♥ MuLuT KeCiK ..

Wednesday, October 12, 2011

.. Kesah PMR ..

yoo !! long time doe sik update blog .. fuhh .. rndu derr .. bkn pa lmk sik update .. busy sal pmr n line bb slow kdak sloth ! >____<

oke oke .. masok topik asal .. PMR !! doe .. mt n sej ng susah doe .. mt aku sikda arapan alu .. -.-
aku arap laa sik failed .. -___-
dh laa geo sikit gk mok A .. aiyoo .. malang nya nasib ... but .. bia laa .. yg lepas biar kn saja .. terima kenyataan nya kn kn kn ? :P
okeyh .. first day pmr .. lnsung sik neves .. -.-
tp bez .. yg sik best nya .. balit ptg .. ==''
ya jak laa nok sik bez utk mekorg .. hee .. tp aku ada semangat kit utk beberapa ari tok .. coz aku ada Mulut Kecik yg sntiasa bgk kata2 semangat kt aku .. syg kau aii =3

ahaha .. k laa .. smpe ctok jak dolok ku update .. masa dh mok abis .. ahaha .. da masa update gk .. makseh kpd sapa2 yg follow ... syg korg .. :p

Mulut Kecik - syg kau ketat-ketat erat-erat terit-terit xD

Friday, September 9, 2011

.. Kesah Kami SeGenk ..

hye korg ! kementot kembali utk mengupdate blog .. bahaha .. sot palak .. xP
oh yaa .. ada baca entry atas yaa ?? .. Kesah Kami SeGenk .. hee .. aku mok cta pasal genk2 ku tok .. palak sot sot suma tok .. bahaha .. aku da byk genk .. tp genk plg setia ngn aku ada enam org .. :D

kwn yg pertama .. Nur Atiqah Nuriko .. 
aku nunggah nya iqah .. setia ngn aku dari kecik smpe knek .. aku salu buli nya .. best baa .. aku nunggah nya bangang ka apa ka sikda nya mrh .. nya dh phm perange aku baa .. iqah .. sorry la aku mala nunggah kau mcm2 hoo .. ahaha .. xD
nya tok suka ngn seseorg yg d bgk gelaran L.A.K .. duak taun dewasa dari mekorg .. nya tok nang obses la ngn laki tok .. tiap ari mun skul , sblm masok kelas n time rehat nang aku , nya n duak org gk genk mekorg , dari n atul ( kelak ku cta sal cdak tok ) salu lepak rah tangga kelas aku utk tgk pujaan hati mekorg .. kadang2 yaa mekorg snggup ekot pujaan hati mekorg dari belakang .. nang sot la palak .. ahaha ..

kwn yg kedua .. Dariah .. 
aku nunggah nya Dari ... genk sama palak juak tok .. jnis nok periang .. suka ngn band indon .. ahaha .. nya setia menemani aku lepak rah tangga sementara nunggu dak iqah dtg skul .. Dari tok suka laki yg d bgk gelaran C.K.M ( mekorg suka bgk gelaran ngn org :P ) 
nya tok sma jak obses kdak iqah yaa .. ibarat stalker jak mun org tgk dri jaoh ... ahaha .. xD

kwn ke tiga .. Qurratul Aini .. ( btol ndak ka eja nama nya :P )
nunggah nya atul .. nya tok palak over sot .. bahaha .. sorry atul xP
nya tok jnis nok selamba n sik bpa tauk malu .. tp best kwn ngn nya .. nya la yg blh polah mekorg tetak smpe sakit perut .. nya kaka nang men lepas gea jak .. apa yg terlintas rah palak nang d sebut nya trus .. mun nya temu org nang d tego nya gea jak dgn muka selamba nya ea.. ahaha .. nya suka laki yg d bgk gelaran O.K.E .. ahaha .. mekorg tok suma minat laki nok duak tauk dewasa dri mekorg :p

kwn ke empat .. Dayang Sakinah ..
mekorg nunggah nya S .. simple da jak gelaran anak tok .. ahaha .. nya tok lbeh matang kit dri mekorg .. sikit jak laa .. ahaha .. nya sikda suka sapa2 pun .. budak baek bhe ~ :p
nya tok kdg2 sama palak kdg2 sik sama palak .. ahaha .. plek nk ? tp ku suka buli nya .. ahaha ..  :P

kwn yg kelima .. Nurzizi Syazwani .. ( sorry mun slh eja nama :P )
aku nunggah nya zizi .. nya tok genk utk aku kae jak .. ahaha .. nya suka carik kae ngn aku soo aku lyn jak laa.. nang best berdebat ngn nya.. sik henti2 nk berdebat .. duak2 sikmok kalah .. nya tok mun org rame nang pemalu ... tp bila ngn mekorg sikda nya malu .. plek pnya budak .. bahaha .. :p
nya tok suka L.M .. tp sikda la obses glak .. ahaha ..



kwn yg keenam .. Nur Nadhirah Atika ..
mekorg nunggah nya Nadhi .. ( boh korg slh eja nama nya :P ) aku knl nya time ujong taun darjah enam .. yg plek nya .. mekduak bok jak masok form 1 dh knk cop "twin" oleh org .. cney2 msti mekorg berduak .. sikda sorg2 berjln .. smpe org salu tertuka nama aku n nama nya .. smpe knek pun ada miak kelas mekduak nok bersama ngn mekorg dri form 1 hngga form 3 knek pun maseh juak keliru antara mekduak .. eran ku .. -.-
nya tok nang sama palak ngn aku .. jarang mekduak sik sama palak .. ahaha .. kdg2 ya pake isyarat jak dh connect dh palak .. plek kn .. :p

ya la genk2 ku nok rapat ngn aku .. sorry .. sikpat nk ngkah picture cdak .. tunggu lekak pmr la k mun korg mok tgk gmba cdak :p

aku arap .. mekorg sikkn berpecah n aku berdoa persahabatan mekorg kekal smpe bila2 .. bkn senang mok temu kwn cm cdak tok .. aku bersyuko aku knl cdak nya .. :')
korg boh lupak aku kelak oiy .. torg lupak aku lak ku tukuk palak korg .. bahaha .. xD 
k laa.. smpe sia jak la ku cta .. tenkz read :)

Wednesday, September 7, 2011

.. Aku Bukan Boneka ! ..

aku bukan boneka .. ayat ya ku salu pake .. bkn apa .. xda sorg pun yg lalek sal perasaan aku .. sama ada aku happy ka .. sedih ka .. marah ka .. nobody cares ..
tapi dunia tok sik adil .. memang .. sapa2 nok ada masalah akan pdh gea .. tapi mun bgk aku memang sik adil .. apa yg aku polah sentiasa salah di mata org .. nang cdak ajak yg btol .. aku jak yg slh .. pendapat ku .. cadangan ku .. sentiasa diketepikn .. bila ku bgk cadangan nang sikda cdak terimak .. bait boh mtk cadangan aku gea kn ??

aku dilahirkn bkn utk dipersalahkn .. bkn utk dijadikn tmpt org lepaskn kemarahan .. aku tauk aku sik sebagus org len .. tp at least aku berusaha utk jd kwn yg bait .. aku berusaha jd grk yg bgus .. berusaha jd teman yg setia .. tp byk ne pun aku berusaha , org sik pnh mok hargai usaha aku .. aku bena2 kecik ati !
bila aku menangis , org mengejek .. menghina n bla bla bla .. dari dolok smpe knek .. aku coba utk berubah .. berubah menjd insan yg lbeh bait .. aku sik pdh aku mok jd org yg perfect .. tp aku juz mok jd org yg bait .. org sentiasa pandang rendah dgn kelebihan aku .. aku tauk kelemahan n kekurangan dirik aku .. setiap org ada kelebihan n kekurangan dikpun kn ?? dari masa ke masa aku mencoba ..
mencoba utk perbaiki dirik aku .. aku siktauk mok mtk tlg sapa .. kwn ku ibarat chipsmore .. sekejap ada sekejap sikda .. bekas genk ku dolok , Suryani .. walaupun mekduak hnya berkwn selama duak taun , tp ku hargai nya .. aku maseh igt kenangan aku ngn nya dolok .. aku maseh igt bila nya mrh aku psl aku terlalu menjaga perasaan org len .. smpe aku snggup serahkn laki yg ku suka kt genk ku dikpun ..perasaan ku dikpun aku lnsung x dulik ..


tapi knek keadaan dh berubah .. sedikit demi sedikit aku udah jd matang ( bak kata kazen ku )
n knek ku dh da Mulut Kecik .. tp ku pnh terpike .. yg aku sik sama taraf ngn nya .. sik cun ngn nya .. tp walau apa2 pun .. aku sayang nya .. aku arap .. aku sikkan kehilangan nya .. aku dh sik snggup utk kehilangan org yg ku syg .. bia la aku kekal ngn nya smpe ajal ku tiba .. tp mun nya dikpun lepaskn aku .. mun nya dikpun yg tgglkn aku .. aku redha .. aku pasrah .. asalkn nya happy .. aku pun tumpang happy utk nya .. apa pun yg terjd ..
AKU HANYA MAMPU TERSENYUM ..

Sunday, September 4, 2011

.. Kwn Setia Bersama KeMenToT ..

hye korg !! ada baca tajuk atas ?? kwn setia bersama kementot .. kementot ya sapa gk mun bkn aku .. bahaha ... mok tauk sapa kwn setia ku yaa ?? nya ialah Nur Atiqah .. ( xmk ku ngkah nama bpk nya ) :P
aku salu nunggah nya Iqah .. nya salu nunggah ku Nor .. family nya pun nunggah ku Nor .. family nya ngn family ku rapat .. well .. xla rapat ilak :p
aku knl ngn miak tok start ku masok Tadika Hikmah .. kira sblm masok tadika pun dh knl sbna nya .. then mekduak sma2 skul rah Sekolah Kebangsaan Orang Kaya Mohammad ( SKOKM ) darjah satu n darjah duak .. pasya mekorg terpaksa pindah ke Sekolah Kebangsaan Asyakirin ( SKA ) .. darjah tiga smpe darjah enam .. aku sma kelas ngn nya time darjah empat , lima n enam .. darjah tiga aku lupak nya kelas pa .. :p then skul rah Sekolah Menengah Kebangsaan Bintulu ( SMKB ) .. kelas mekduak x jaoh .. form 1 aku kelas 1A , nya kelas 1C .. sepatut nya aku kelas 1C tp aku dpt tawaran masok kelas Kelas Rancangan Khas ( KRK ) ya stay kelas 1A .. form 2 n form 3 aku nang stay kelas 2A & 3A .. nya sama juak .. stay rah kelas 2C & 3C .. xjaoh kelas mekduak .. :p
rumah pun xjaoh koh .. ahaha..

nya tok nang sentiasa ada dgn aku .. x kira time susah or senang .. nya xpnh mok tikam aku dari belakang .. sentiasa jujo ngn aku .. nya la nok sentiasa ada di samping aku time aku majok ka .. sedih ka .. nya la org pertama nok caring sal aku .. chewahh .. mekduak pnh kae , pnh happy together n mcm2 laa .. tp alhamdullilah mekduak maseh berkwn smpe knek .. nya ibarat adek aku baa .. ibarat pengganti Mohd Sukri :')

 sorry coz ambk pic kau tnpa kebenaran :p




 tok nya dgn Eta Haryani .. lmk x temu ngn Eta .. rndue asa :')


dh tgk pic nya tek ?? :P aku ambk tnpa kebenaran yaa .. xpa .. pnde ku pujok nya lak .. bahaha .. xD
mun aku da prob nk .. aku akan cta kt nya .. mun ada rahsia pun aku akan cta kt nya .. nya sama juak .. mun da prob or rahsia , nya akan cerita ngn aku .. aku harap persahabatan mekduak kekal smpe bila-bila .. Amin ..  
Tenkiuk ♥ :)

Saturday, August 27, 2011

.. Si Mulut Kecik & Pp Ping Pong ..

hye korg ! msti korg eran kn tgk tajuk yaa ??
Si Mulut Kecik & Pp Ping Pong .. hee... ku mok cta.. ari tok ku happy ilak2 .. :D
27/08/2011 <-- tarikh tok aa... tarikh bla i'm TAKEN ! ^^
taken by Si Mulut Kecik .. ehee...
tauk mulut kecik ea sapa ? nya ea adalah Syahrizan .. sma skul ngn aku..
ehee... aku nunggah nya mulut kecik coz muka nya cute + mulut nya kecik baa.. ahaha.. genk aku juak nok bgk gelaran ea :p
first knl rah fb.. nya genk mangkuk... hihi... then mekorg text & temu.. kira tiap kali time rehat mekduak akn temu.. x kira laa tertemu or mmg mok temu.. ahaha.. tp nya polah ku happy doe.. :p
then ari marek nok kesah ada org luahkn perasaan ea.. nya laa org yaa.. pujaan hati ku.. bahaha... sot suda.. first time grk ngn miak sma skul.. neves + happy doe..
x sbr mok temu nya lekak raya.. ahaha.. genk ku nok len ya pa gk.. bla dh tauk mekduak secara rasminya grk.. suk laa cdak nya sakat aku.. xpa xpa.. jnji korg happy.. ahaha.. xD
oh yaa.. msti korg tertyk2 sapa Pp Ping Pong ea kn? ya laa gelaran nok nya bgk kt aku.. nya pdh.. pp aku tembam.. ya nya nunggah aku pp ping pong... ahaha... xmk ngalah nya ea.. k laa...
smpe ctok jak cta ku.. xmk cta pnjang2.. poret org lak.. ahaha..
tenkz poe reading ! :D

Friday, August 26, 2011

Kesah Hari Ini - 26/08/2011-

hye kawan-kawan ! :D ada baca tajuk atas yaa ? ehe :3

kesah ri tok .. ada yg polah ku happy alu2 :D n ada yg polah ku sad :(
mok tauk knk ? meh ku cta ..

perkara yg polah ku sad :(
- ri tok last skul .. soo .. aku cdg mok tego suma org nok ku knl n ucap samat ari raya kt cdak .. tp malang nya genk2 ku suma x skul .. sad doe .. :( 
dh la lonely alu tekk .. sorg2 lepak rah tangga kelas aku sia .. huhuhu .. last day tgk muka dak mr.A , dak L.A.K n dak C.K.M .. ( jeles genk ku mun cdak tgk ku nulis nama cdak ctok ) :p
dh la tpon pujaan hati ku osak ..  xpat nk text .. :'( huu .. aku arap2 laa pujaan hati ku ea dpt join mekorg jln time raya ketiga lak .. yahh .. alu juak nk nunggah nya "pujaan hati" .. ahaha..

perkara yg polah ku happy ilak2 ari tok :D
- pagi tek nk .. aku tgh khusyuk2 polah nota lam kelas .. then .. "nya" dtg .. first2 kaka kdak biasa jak mekorg ..tp aku maseh eran knk nya ttiba agak aku pagi2 rah kelas .. then aku tgk "nya" kdak nabes jak .. ku tyk laa knk .. then nya tuka topik .. mengarut x tntu psl .. tp cute nya doe .. ahaha .. :p
pasya .. nya confess ngn aku .. yahh .. nang terkesima aku bila nya confess .. ku nyk laa .. nya cyez or men2 jak .. then nya pdh .. nya cyez .. dude .. cyez laa .. aku nang happy doe ! ;D
ahaha.. pujaan hati ku pdh nya suka ku.. pa gk genk ku.. cdak nya soh aku grk.. apuu.. nang x sbr2 cdak tok.. bahaha...  aku x kesah.. tp tok first time laa org confess face2face ngn aku.. dh la org ya org nok ku suka... bahaha... sot aii.. >_______<

bh bh .. ya la cta nya .. ahaha.. boh poret bila korg baca tok hoo :p
blog aku kesah aku.. oke oke ? tenkz poe reading ! :D


Monday, August 22, 2011

..Kesah Ari Sabtu - 20/08/2011..

hye torg !! ;D
ada baca tajuk atas yaa ? haa .. aku mok cta sal apa terjd time ari sabtu ri ya .. ari yg sepatutnya aku ngn Nadhi Era g pasa .. --''

kesah nya dak tok.. mekorg sepatutnya g pasa dgn tiga org laki , -mangkuk,mulut kecik n someone yg x leh d ketahui korg- cdak tiga ya sepatutnya jd "bodyguard" mekduak.. mekduak mok g pasa mok beli gelang bhe.. smbil yaa cuci mata lorr..

then.. mekorg x jd pergi.. betapa frust nya aku ngn Nadhi Era time ea.. :'(
sebab2 nya ialah :

1 ) mulut kecik .. nya xpat pegi coz nya bz.. mekorg x kesah.. mekorg phm.. soo mekorg x laa mrh ilak... then.. mekorg g skul laa kul 2.. smbil nunggu mulut kecik smbil ya nunggu "someone" ea.. tp malang nya someone ea ada majlis n maseh belum penutupan gk cdak nya... cdak duak ya blh mekorg maafkn...then...
2 ) sal mangkuk.. aku bna2 kecik ati ngn nya.. :( nya pdh nya xpat pegi coz nya mok g library.. yahh.. aku blh terimak alasan nya ea.. skali tgk.. g jln ngn genk duhal... aku tauk ku xda hak mok mrh nya.. tp aku ada perasaan juak.. nya nok polh plan tok tp nya yg batalkn.. yahh... sapa x sakit ati mun knk gea kn?? at least jujo pdh mok g jln ngn genk.. tok yg nya bulak pahal?? start dri yaa laa.. aku dh pdh ngn dirik aku.. AKU XKN TEGO NYA SELAGI NYA X TEGO AKU.. hmph.. :'(

pasya aku ngn Nadhi Era badmud gara2 security guard sia.. selamba jak nk mejal mekorg tulis num rah bku sia.. maka mekorg student skul ya juak ngeng!! dh laa kenja.. perasan! yahh... bncik na aku eyh... k laa... smpe ctok jak cerita sal ari sabtu yaa.. ari yg sepatutnya polah mekorg happy tang berubah menjd ari yg polah mekorg badmud.. -.-

Sunday, August 14, 2011

Aku Tak BODOH !





hallo !! ada baca tajuk ku atas yaa ?? pic yaa aku edit oke .. ehee..
lmk x update blog derr...
oh yaa .. msti korg heran ngga tajuk aku ea kn..
cm tok..

aku tdk syok tgk cta KL GANGSTER... derr... syok glerr.. ntah knk ku suka tgk org kae.. ahaha... xD
ngerepak dh ku tokk.. soo?? mun x suka boh baca.. tok blog aku..
aku "taiko" blog tok.. wahahaha... xD

k k k k .. smbung cta..
lekak tgk cta kl gangster yaa , aku tgk laa cta AKU TAK BODOH !
cta tok aa.. nang best ae.. x kira bpa kali ku tgk.. nang x jemu-jemu.. kdak cta kl gangster juak.. ahaha.. ;P

cta aku tak bodoh tok.. mula2 ada part nok polah kita tetak.. skali kta tgk smpe abis , nang sad doe.. ;'(

cta nya sal ibu bapa yg x pnh kesah sal anak cdak.. terlalu pntingkn pelajaran n x pnh ambk tauk sal anak.. apa yg anak cdak pdh suma slh.. anak cdak just mok nolong pun cdak nya anok.. aiyaa..
last2 anak cdak mencurik n polah hal.. bkn apa.. anak cdak mok perhatian n kaseh syg baa...
dh parents x dulik kita.. gney laa gaya...
tp aku suka part si sudin n roy tok.. cdak duak nang setia kwn doe... mun roy ada prob , sudin sntiasa ada k nolong nya.. sudin tok terer berlwn.. si roy pulak terer blogging.. wahh..
nang ku jeles tgk cdak duak eyh... ku mok kwn pya juak... ya bok kwn sejati nama nya.. edehh...
ahaha.. jd .. pendek cta laa... cerita aku tak bodoh tok mengajar kita yg mun kita dh jd ibu bapa, kita boh laa terlalu memaksa anak kita.. coba tgk apa kelebihan n kekurangan anak kita yaa..
bok senang berjaya bak pdh org... wahh.. aku kaka tok ibarat aku tok ibu bapa jak.. ahaha.. sorry laa aku ngerepak x tntu hala rah ctok keyh...

kpd org dewasa.. aku nk mdh.. mekorg nok muda2 tok.. boh d sngka mekorg tok x bgs.. mekorg pun ada kelebihan n kekurangan nya juak.. no one perfect right ?? :)
soo.. mun nk hukum mekorg , boh hukum sebarangan.. siasat lok.. mekorg pun ada pendapat.. mekorg bkn nya nk kuang aja or mok melawan kaka org tua.. tp mekorg mok korg tauk perkara yg sebenar..
soo.. please phm perasaan mekorg coz mekorg tgh coba utk memahami perasaan ktkorg .. 
okeoke.. tenkiuk.. :D


p\s : boh lalek sal backround blog ku tok.. tgh dlm proses.. ahaha.. tenkz poe reading!! :D

Saturday, August 13, 2011

Aishiteru ~

Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
Saat ku harus bersabar dan trus bersabar
Menantikan kehadiran dirimu
Entah sampai kapan aku harus menunggu


Sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
Hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
Kadang kuberpikir cari penggantimu
Saat kau jauh disana



[*]

Walau raga kita terpisah jauh
Namun hati kita selalu dekat
Bila kau rindu pejamkan matamu
Dan rasakan a a a aku



[**]

Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
Terhapus ruang dan waktu
Percayakan kesetiaan ini
Pada ketulusan a a ai aishiteru



Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
Entah penantianku takkan sia-sia
Dan berikan satu jawaban pasti
Entah sampai kapan aku harus bertahan

Saat kau jauh disana rasa cemburu
Merasuk kedalam pikiranku melayang
Tak tentu arah tentang dirimu
Apakah sama yang kau rasakan



Back to [*][**]


Satu sendiri pikiran melayang terbang
Perasaan resah gelisah
Jalani kenyataan hidup tanpa gairah
O…wu..wo..o..



Lupakan segala obsesi dan ambisimu
Akhiri semuanya cukup sampai disini
Dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
Kumohon kau kembali



Kimita tuokukitemo
Kiminoi shuaguaratala
Shiniteruyo shiniteruyo



Back to [*][**]


Wo wo wo..
Wo wo wo..a a ai aishiteru

Tuesday, June 7, 2011

Why Girls Cry..

Why Girl's Cry :


-A Girl Wont Cry Easily,
Except in Front of The Person;
...Who She Love The Most,
She Becomes Weak..! :(

-A Girl Wont Cry Easily,
Only When She Love You The Most,
She Put Down Her Ego..!

-If a Girl Cries Bcoz of You,
Hold Her Hands Firmly,
She's The one Who Would Stay With You
For The Rest of Your Life..♥

-If a Girl Cries Bcoz of You,
Don't Give Her Up..!
Maybe Bcoz of Your Decision,
You Ruin Her Life..! :(

-She Cries Not Because She is Weak,
She Cries Not Bcoz She Wanna Sympathy or Pity,
She Cries Because;
Crying Silently is No Longer Possible..! :(
The Pain, Hurt N Agony Have Become Too Big;
A Burden To Be Kept Inside..! :'(

-If a Girl Cries Her Heart Out To You,
And All Because of You;
Its Time To Look Back on What You Have Done,
Only You Will Know The Answer To it..♥ !! :)

Monday, June 6, 2011

If you don't love me.. release me,

don't hug me, don't kiss me,

Say "I love you" if you mean it, 
don't say it only to keep me.



"I'm busy" you tell me.

"I'm sleepy" you text me.

"Let's talk tomorrow" you send me,

"I love you" you end me.



I know I'm not the easiest,

I know I'm not the strongest,

I know I'm not the richest,

but yours, I felt the youngest.



Release me, to find my way again,

Release me, to love and feel again,

Release me, to stop the ache from spread,

Release me, to give my pain an end.



But you may still not believe,

that my heart will never leave,

that sweet memory of ours,

your ear on my heart for hours.



If there is something I don't understand.

Just tell me! The truth, I want at hand.

If you love me, show me and I will ask,

to be released ... into your heart.

Sunday, June 5, 2011

Update status..

oiy oiy oiy... yerr.. kuang aja bnyi.. :p
assalammualaikum.. ( sora upin ipin )

ada bca tajuk atas yaa?? haa.. ya laa ku mok cta tok.. sal update status rah fb..
zzzzzzzzzz......................
ada laa miak tiga org tok.. remove aku tegal update status byk ilak.. =________="
cdak pdh.. aku mtk puji coz mala update status byk2.. kdak laa ada org bca... yerr...
da gk nya pdh aku update polah hp nya lag.. sem.. sapa soh ko sub status aku??
hal ko dikpun laa ea... mun xmok bca status aku xboh sub paloii...
kdt aku yg knk ambik bkn nya kdt ko..
lantak aku laa nk polah status sal apa...
ko polah status pdh ko mndik berak dating lepak gugok pa suma ea xda pun org bisin nk??
dikpun ea polah status b'lambak2 xda org nganok...
org polah status byk2 d nganok ko..

bodo.. ko pike fb yaa k status ko sorg ajak kaa??
bait iboh pake fb mun pea... menyemak jer..
bila org komen or like status ko d nganok ko juak...
ya nama nya bodo..
k pa ko polah status mun org xpat komen or like??
bait ko boh add org jak.. sak ko sorg berfb x bergenk sia... cerik asa ko lakk..

fb ea k org crk kwn.k luah perasaan suma... bkn k nyakit ati org n crk lwn..
xda guna... dh laa tang ngina org ttiba.. dtg x d undang then hina org..prg bodo jak buat pia..
ooppss... ko terasa?? yerr.. sapa makan cabik rasakn lah bahang nya....

ko bkn men mrh nk bila org nganok ko pia?? nganok ko mtk puji gara2 update status byk2 pia..
mrh? sakit ati? gea laa perasaan mekorg bla ko nganok org pya...
ceyy.. bodo bodo bodo.. ( xtauk nk ngerepak pa gk )

k laa.. smpe ctok jak ku post... gk gago dgr lgu.. ahaha..
da masa ku update gk.. haa... backround ku apa mcm??
ray-ban uuu~~ xP

k k k k... papai.. tenkz poe reading.. :)

The Ready Set - Young Forever

We-we'll be young forever ,
We-we'll be young forever ,
We can be like prisinors ,

Yeah and we can be alone ,
Or we can make a mess like no one knows ,
And risk it on our own ,
Spendin' the money that we don't have cuz we don't get our owe ,

Livin' like kings with broken strings ,
And our face down to the floor ,
Livin' with our headphones up ,
We got sound and thats enough ,

Nobody can touch us ,
and we run ,
and we run ,
and we run ,

Hey hey we'll be young forever ,
We'll be young forever ,
Forever till forever stops ,

Were singin' hey hey ,
We'll be young forever ,
Tonight will last forever ,
Till our bodies drop ,

We can run through the night ,
got our name up in the sky ,
got the music on our side ,

Ain't nobody gonna catch us ,
Singin hey hey we'll be young forever ,
On the world forever ,
And we'll never stop ,

Look at us ,
Look at us ,
We'll take the world by suprise ,

Million dollar mind set in place ,
You can see it in your eyes ,

Everything here's ours ,
So come take your side ,

Living like kings with broken strings ,
And the beats so symphasized ,

We can turn the speakers up ,
Cause we got sound and that's enough ,
Nobody can touch us ,
and we run ,
and we run ,
and we run ,

Hey hey we'll be young forever ,
We'll be young forever ,
Forever till forever stops ,

Were singin' hey hey ,
We'll be young forever ,
Tonight will last forever ,
Till our bodies drop ,

We can run through the night ,
got our name up in the sky ,
got the music on our side ,

Ain't nobody gonna catch us ,
Singin hey hey we'll be young forever ,
On the world forever ,
And we'll never stop ,

Ohoah ohoah ,
We gonna rule the world tonight ,

Ohoah ohoah ,
The beat the drums keep us alive ,
( tonight will last forever will our bodys drop )

Hey hey we'll be young forever ,
We'll be young forever ,
Forever till forever stops ,

Were singin' hey hey ,
We'll be young forever ,
Tonight will last forever ,
Till our bodies drop ,

We can run through the night ,
got our name up in the sky ,

We can run run run away ,
Ain't nobody gonna catch us ,

Singin' hey hey ,
We'll be young forever on the world ,
forever and we'll never stop ,

We can run run run away ,
We can run run run away ,

Saturday, June 4, 2011

The Ready Set - Love Like Woe

J-J-J-J-JR ,
Woah , oh , oh , oh ,
Woah , oh , oh , oh ,
I kinda feel like it don't make ,
Like-like-like it don't make ,
Feel like it don't make ,
Se-se-se-se-sence ,

I'm thinkin' baby you and I are ,
Undeniable ,
But i'm finding out love's ,
Unreliable ,
I'm givin' all the guts to make you stay ,
Or am i just a roadblock in your way ,

'Cause you're a pretty little windstorm ,
Out on the boulevard ,
Something like a sunset ,
You're a shooting star ,
And i might drive myself insane ,
If those lips aren't speaking my name ,

'Cause i got some intuition ,
Or maybe i'm superstitious ,
But i think you're a pretty sweet pill ,
That i'm swallowing down ,
To counter this addiction ,
You got me on a mission ,
Tell me darling ,
Can i get a break somehow ,
Could i say no?

*She's got a love like woe ,
( Woah , oh , oh , oh , )
Girl's got a love like woe ,
( Woah , oh , ba , da , da )
I kinda feel like it don't make sense ,
Because you're bringin' me in ,
And now you're kickin' out me out again ,

Loved so strong ,
Then you moved on ,
Now i'm hung up in suspence ,
Because you're bringin' me in ,
And now you're kickin' me out again ,

It's a hurricane , speed train ,
She's a moving car ,
Catch her in the fast lane ,
Oh , i gotta know ,
Can i keep up with her pace ,
Kick it into gear when i see that face ,

You can take up all my time 'cause ,
You're the only one ,
That can make a storm cloud break ,
Pulling out the sun ,
And i can't get caught in the rain ,
Can i get your lips to speak my name ?

'Cause i got some intuition ,
Or maybe i'm superstitious ,
But i think you're a pretty sweet pill ,
That i'm swallowing down ,
To counter this addiction ,
You got me on a mission ,
Tell me darling ,
Can i get a break somehow ,
Could i say no?

She's got a love like woe ,
( Woah , oh , oh , oh , )
Girl's got a love like woe ,
( Woah , oh , ba , da , da )
I kinda feel like it don't make sense ,
Because you're bringin' me in ,
And now you're kickin' out me out again ,

Loved so strong ,
Then you moved on ,
Now i'm hung up in suspence ,
Because you're bringin' me in ,
And now you're kickin' me out again ,

'Cause we ,
Only have one life ,
The timing and the moment ,
All seems so right ,
So would you say you're mine ,
( We'll be just fine )
Would you say you're mine
( We'll be just fine )

She's got a love like woe ,
( Woah , oh , oh , oh , )
Girl's got a love like woe ,
( Woah , oh , ba , da , da )
I kinda feel like it don't make sense ,
Because you're bringin' me in ,
And now you're kickin' out me out again ,

Loved so strong ,
Then you moved on ,
Now i'm hung up in suspence ,
Because you're bringin' me in ,
And now you're kickin' me out again ,

She's got a love like woe ,
( Woah , oh , oh , oh , )
Girl's got a love like woe ,
( Woah , oh , ba , da , da )
I kinda feel like it don't make sense ,
Because you're bringin' me in ,
And now you're kickin' out me out again ,

Loved so strong ,
Then you moved on ,
Now i'm hung up in suspence ,
Because you're bringin' me in ,
And now you're kickin' me out again ,

Friday, June 3, 2011

UpDaTe..

update!! xtauk pa polah.. stress.. maseh dlm sad mode.. -______-
xpa laa.. gney nya polah kt aku.. gea juak org akan polah kt kau...
aku saba jak laa hoo.. juz gonna smile.. :)

haa.. about my blog... ku xtauk gney gk nk ato nya... wat masa knek.. gea ajak laa blog ku..
nok header ya jak ku xpuas ati.. aiyaa... mlz laa ku lalek.. da ari ku update gk.. k laa.. out!!
papai.. :)

Tuesday, May 31, 2011

17/04/2011 - 31/05/2011

allo!! msti korg tertanya2 apa bnda tarikh ea nk?? :)
tok ku mok cta... tarikh ya merupakn tarikh aku grk n break ngn apek.. :'(
1 months n two weeks ( bak kata nya pun ) sweet memories.. :')
xku snggup mok lupakkn memory gea... ya la memory plg berharga bgk ku..
akan ku kenang smpe bila2.. 

17/04/2011... hari aku grk ngn nya.. damn! i'm so hepi... pasya... hari-hari berikutnya... ku ngn nya texting... doe.. sumpah ku pdh.. kin ari kin syg aku kt nya... jujo ku pdh.. ku x snggup kehilangan nya...
nya jnji ngn aku.. he won't leave me.... tp... nya tgglkn aku juak... aku mseh igt jnji ko ea apek... semua jnji nok ko jnjikn kt aku... cgek pun aku x lupak.. 31/05/2011.. hari plg sial bgk aku!! argh!! kae ngn family ku... then.. apek mtk break... yabihh.. x cgek cgek gk dtg... sumpah.. pagi tekk... aku ngis sorg dirik lam bilit... mlm 30/05/2011 ea.. ku bna2 rndukn nya.. aku bna2 prlukn nya...tp nya x msj aku..kecik bena ati ku mlm ea... x tdo ku mlm ea... bna2 cdeh ku..


then.. ku dpt msj nya..nya mtk break..automatik time ea ku gugok rah cmen.. berdarah!! then aku eply text nya.. aku bulak nya.. ku pdh msj pending... pasya bila nya pdh sebab2 knk nya mtk break,aku bna2 kecewa.. xku sngka nya wat ku gea... ku xmk nyalahkn nya..ne tauk.. bkn jodoh mekorg.. tp bla ku igt sal jnji nya ea... aku bna2 cdeh.. aku pegang jnji2 nya ea... aku bna2 sygkn nya.. time rah fb..
miak bego aku.. boh ngis ntam laki... gney x aku x ngis ntam nya?? aku bna2 SAYANG ngn nya!!
tiap kali aku tgk domo,aku akn terigt ngn nya... aku hug jak domo ea... aku terpksa lepaskn nya... TERPAKSA oke?? tp xpa laa.. asalkn nya hepi.. aku hepi... miak try hepikn aku.. ouk.. aku hepi! luaran jak... dalam nya.. boh tego.. ngis memanjang...
plan mekorg mok date ri tok.. d batalkn.. T____T
uhuhuhuhu... plan lekak pmr.. suma anco... hnya jnji2 kosong.. :'(
arghh... nyesal memanjang pun x gna.. nya bkn milik aku gk...
tp ku hepi bla tgk nama nya rah inbox ku.. aku bna2 syg nya...

to Muhammad Izzat Hibatullah : rinot syg apek ilak2... dh dpt grk bru ea.. jaga nya bait2... jaga nya kdak apek jaga nyawa apek oke?? rinot doakn apek hepi dgn pilihan ati apek... take care ur self.. tp cgek jak pesanan rinot... mun nya dh dpt grk.. pls.. boh soh grk apek nunggah apek "apek" oke??
coz gelaran ea khas dri rinot.. utk apek sorg... tenkiuk poe 1 months n 2 weeks sweet memories... syg apek ketat2 rapat2 erat2....  assalam..

Thursday, May 26, 2011

UpDaTe..

ngee.. lmk x update... rindu ngn blog aku..
ri tok aku tuka backround jak..
mok tuka header gk.. tunggu k??
ngee.. k laa... mao off...xpat on9 lmk2..
lak ku on9 gk.. hihihi...
byebye blog...

Friday, May 6, 2011

Jujur..

hey blog... ku mao luahkn segala nya rah ko... jujo ku pdh.. ku tgh nangis knek...xpat nahan.. kdak rah skul tekk.. ku bna2 kecik ati ngn cdak nya... dolok ku nang pat tahan.. tp ri tok tekk.. ntah knk... aku xpat tahan tekk.. nang ngis la ku time sci tekk... nadhi org [ertama sedar ku ngis... then rachel... yahh... cdak tego knk aku ngis... kin laa aku ngis d tego cdak.. [--]

then... ku cdeh coz plan aku suma anco... cdg mao jln ngn ijat sok.. kedong da open day.. tp nya da program... ku x mrh nya.. ku phm... tp nya seolah2 dun care baa... ijat.. i luv u... dun make me like this.. :(
then ku kae ngn cuzen ku.. nya break ngn grk nya then nya lepaskn mrh rah aku plak... nang xgna eyh... badmud abiz ku tokk.. then ijat komen status aku.. nya pdh :( sorry.. i know i'm not perfect.. i guess were not ment to be together.. :( .. apek.. knk ktk pdh gea?? :'( then ku nyk... nya mao lepaskn aku or x... then nya jwb.. 50% aok 50% x... ya bihh... nang ngiz alu ku lekak nya pdh gea... knek tok pun ku maseh ngis... ayat ya yg d ucap ex ku dolok.. n laz2 mekduak break...aku bna2 syg kn ijat... ku xmao kehilangan nya... hmm.. tp mun nya mao break juak.. aku redha jak.. mybe bna kata ex ku.. aku x lyk mao bergrk... i'll never be a great gurl poe my boy.. aku akan pksa dirik aku utk lepaskn ijat.. asalkn nya hepi.. nya hepi.. ku pun hepi... if ijat leave me.. i will closed my heart poe a long time..b'coz it hard poe me to forget ijat.. i'm sori... :'(


to ijat... apa2 jwpan tak.. mek pasrah... mek akn terima dgn ati yg terbuka... asalkn ktk bahagia... will alwayz luv u.. 




k laa... off lok.. xpat ku mao benti ngis... ijat bgk effect ngn aku.. :'(

byebye...

LiKeRs!! :D

eyy eyy eyy.. long time no see u blog!! ><
ahaha.. i miz my blog.. sori lmk x update.. hee...

tok ku mok show kt korg.. para2 pengeLIKE status rah fb ku.. mao tgk?? jum jum jum.. :D


tok adalah icalypse ichiyase.. a.k.a abg ical.. :D


tok pulak ÅđĭĽ Şőńęţőť..  budak cboo~





tok pulak adalah anarh chorobee.. kiut!! :D


tok pulak manggot n fungusz.. yg tok ku x bpa knl ilak..
tp miak tok coommeeeyyy... :D


tok pulak tikah rahman... sma skul ngn izat dolok.. zzzz... aku gelar miak tok "ringan" coz tiap kali ku tolak nya konfem kaki nya terangkat n kdak mok melayang jak.. ahaha...


tok pulak adalah mi-cha ninie swift.. yg tok ku nang x knl.. tp.... muka nya kdak org korea ae... cute doe!! :D



oke2.. ya likers2 aku... kiut2 nk?? encem2 nk?? ahaha.... oh yaa.. x lupak juak...


miak tok laa nok ku palinggg sukaa tgk...
x len x bkn.. ijat!!! my apek!! :D
pengeLIKE num 1 lam idup ku.. yerr...  ahaha... agedd kn nya?? :p
[ Muhammad Izzat Hibatullah ]




k k k... actually ku x bpa knl cdak yaa... tp.. xpa... ya gna nya fb nk... mok knl2 ngn org... da masa lak ku interview cdak ouk.. ahaha... k k k... tenkz poe reading!!!
after reading plz press the follow button oke?? ehehe.. papai!! :D

Thursday, April 21, 2011

|| yayaya ||

aiyoo... esok g miri.. n then g sabah... tp tiket bas lom beli..
apa pnya olank laa.. --'
hye torank!!!!!!!!!! ngerepak lok bruk greetings.. ahaha...

cta ri tok tek.. umm... x byk koh.. juz ri tok aku bz tetak.. ahaha... paloi2 rah skul tek...
tego org... plentey ngn org... yg ku x sangka... ku join genk ku bercerita sal bola... ahaha...
jarang ku mok cta sal bola tokk.. semadi jak laz skul ku ri tok tekk... next week ku x skul... kt sabah lorr..
seminggu laa ku x on9 lak.. on9 k text msj jak.. hee...

korg rah fb ya boh nguras ku k?? tedah aku lak... ahaha...
k laa.. smpe ctok jak lok... xda pa mok d ngerepak ku rah ctok... hee...
btw.. i miz u apek chubby!! ( sempat ) xP

jumpa gk next week oke?? papai.. (:

Wednesday, April 20, 2011

|| Kesah Ri Tukk ||

ui ui ui.. pa cerita derr??
ahaha... kesah ri tok tekk... x byk...
cm biasa... g skul.. tetak.. balit umah.. on9..
* x lupak juak text ngn apek chubby ku ea --> muhammad izzat 

ahaha... tedah nya.. lelah derr... ( aku asa aku lebih lelah dri nya kot ) :p
ahaha.. xhal laa... ku soh nya berehat lok.. mlm pat text gk baa.. tol x???

ahaha.. heyy heyy heyy...

esok laz ku skul oiy!!!!!!!!!!! n then g sabah!!!!!!!!!!!!!! 
wee~!! :D hepi ku doe..
ahaha.. g sabah lak ku mok beli sumtink k genk ku.. yerr...
mok beli sumtink k ijat juakk... lekak pmr bruk bgk.. yahh.. lmk bebeno itu..
ahaha.. xpa2. asal da adiah k nya... hee...

oh yaa... aku tuka backround blog ku..
DoMo~!! hee..  ♥
geram tukk... makk!!!!!!!! aku mok domo!!!!!!! plessh~!!
hehh.. kdak laa nya mok...
xpa2.. saba. lekak pmr kelak..
ku shopping bena2!!! ahaha...
moga jd laa plan mekorg.. mao jln g pasa,g mall,g tnjung btu.. g cney2 laa...
hee... pagi hingga ke ptg.. yahh... moga hepi doe!!! :D
aku plan yaa ngn dak rachel.. tdk rachel pdh.. mbak partner dikpun..
yerr... mok date ngn lester la ea... ahaha... 
umm.. mbak partner?? yahh.. mbak ijat jak laa!!! senang cta.. hee.. =)
x kesah.. ukan salu pun.. haa... aku pdh ngn mak aku...
form 4 lak aku mok pndah teknik.. yerr... 
x ku sangka juak.. ijat pdh form 4 nya pndh teknik juak...
waaa... da jodoh tokk.. ahaha.. papapaloii...
x abis2 berangan.. :P
moga jak hubungan mekduak kekal hoo.. amin!! 


k laa.. smpe ctok jak lokk... da masa update gk..
papai!! tenkz poe reading! :D

Monday, April 18, 2011

|| Muhammad Izzat ||

oiy oiy oiy... ahahaha... pa cerr derr??
tgh hepi tukk oiy.. ahaha...
i'm taken... TAKEN by Muhammad Izzat (:
hihi.. x ku sangka juak nya mok ngajak ku grk.. ahaha... semua nya berlaku secara spontan!! yerrr...
dri tdk x berhenti senyum tokk... ahahaha.. senyum kambing!! xP
xpa.. ukan salu pun... hee... 

tokk ku mok cta sal izzat tokk... huhu.. ijat ijat ijat!!! ( rah skul tek nama nya jak d sebut ku lam kelas )
ahahaha... ijat tok miak bntulu juak.. 15.. skul smk kidurong... sma skul ngn dak anis.. --' apuu... ahaha...
lam kelas bisin dak nya bla tauk aku grk ngn ijat.. yahh... lalek nya.. jnji aku hepi.. hihi.. tol x ijat??
moga hubungan mekorg kekal laa hoo smpe ke jinjang pelamin.. yahh... ya baruk tinggi angan2.. ahaha...xpa... x salah berangan nk.. tp... study first!!! yerr.... sejak bla ku pnde lalek sal study tokk. . ahaha.. juz kiddin...





yahh.. tok laa ijat.. pic tok plg ku sukaa.. aww~ :D agedd doe.. ahahaha... kiut nk?? kiut dak DOMO~ ^^
sayang nya sorg.. :)



        lalalala.. luv u!! :D




pnde men gitar ye bang?? ahaha.. (:

smpe ctok jak ku post.. da masa post gk k?? papai.. (:

Sunday, April 17, 2011

BioDaTa Aku (:

ui ui ui.. ahaha.. ku polah ajak blog tp aku lupak mok introduce dirik aku.. hihihi.. sori derr...
ctok ctok.. baca bait2!! ahahaha..

nama ku nur fajrina... nunggah jak nur.. faj.. rina... nur poe family ku.. faj poe kaban2 ku... rina poe org nok x rapat ngn aku.. yahh... ahaha... skati torank laa mok nunggah aku apa hoo.. (:

aku lahir pda 10 mei 1996.. 10 feveret aku.. bulan mei feveret ku juak... hee...

aku miak bintulu... first2 aku skul rah tadika hikmah... n then skul rah sekolah orang kaya mohammad ( SKOKM ) then pndh g sekolah kebangsaan asyakirin ( SKA )... plg byk kenangan ku rah SKA... gelak ketawa bersama kawan2 ku nok sott+bodo=sporting!! pasya aku jd remaja ( chewah ) skul rah sekolah menengah bintulu ( SMKB ) knek maseh skul cya.. hee...
actually aku sepatutnya skul rah SM Sains Miri coz aku pat tawaran g sia... then ku dpt tawaran g SMK Baru.. tp ku tolak duak2 tawaran ea.. ku g smk bntulu... tawaran ku g smk baru yaa utk ku masok Kelas Rancangan Khas ( KRK ).. tp kedong smk bntulu ada KRK juak.. ku masok smk bntulu laa...senang juak ku mok jln kaki g skul.. ( bak kata mak ku.. jimat minyak keta ) ku pat tawaran yaa pun gara2 ku pat 5A lam UPSR.. ( pa jak laa ) ku dpt 5A pun secara kebetulan jak.. hee...

then.. aku diam rah kpg assyakirin fasa 1.. xprlu laa mok tauk cney umah ku hoo.
aku anak bongsu dri tiga beradik n aku satu2 nya anak dara lam family.. ahaha... (:
aku ada duak org abg.. nok sulung nama nya mohd jefni.. nok second nama nya razi...
actually aku da sorg adek.. kembar aku... laki laa.. nama nya muhd syukri... tp nya meninggal masa aku gk bayi n nya pun gk bayi... ku x sempat mok tgk muka nya...
tp xpa.. ku tauk nya masok syurga.. n ku tauk nya tgh tgk aku knek...
adek.. boh gaok2 hoo.. syg adek~! :'D

apa gk mok cta hoo.. haa... aku minat kaler biru..hitam...puteh...n merah.. :D
tp ku salu k bnda kaler hitam.. walaupun aku obses ngn biru dolokk.. tp knek x gk laa...
minat dh berubah baa.. hahaha...
aku tok miak simple ajak... suka ngk style miak agedd terutama nya style dak laki.. hehe.. aku tgk style jak.. bkn muka cdak hoo...
aku x suka miak asa up.. miak ngeso n miak berlagak.. x lupak juak miak asa dirik nya bagus...
nang ku bncik alualualu miak dak ya..
n ku tokk jnis nok xpnh n xakan ajak laki kapel.. 
kdak org suntok ilak laa aku tokk mun aku ajak cdak grk..
aku sedar dirik aku x stylo.. x kiut.. x santek suma ea...
tp tandah laa.. ku bersyuko kohh... bak kata org.. pa gna muka kacak tp perange kdak sondal?? yahh..xmk ku jd mpuan pya... ahaha..
ku syuko mun org puji aku kiut kdak muhammad izzat yaa.. nang ku bersyuko.. makseh laa puji kohh walaupun pujian yaa x bena sal aku..
at least nya ikhlas hoo.. tenkiuk~! (:
n boh lupak.. aku bait mun org bait ngn aku...
aku kuang aja mun org kuang aja ngn aku...
aku manjak mun org manjak ngn aku.. 
hee...

pnjang laa juak biodata ku tokk.. lalek nyaa.. ku x kesah.. blog aku...
mun korg mok baca, go ahead..
mun korg mok hina, middle finger poe u laa...

Saturday, April 16, 2011

|| cerita ri tokk n marek ||

ui ui ui ui... awal pagi dh update blog.. ahaha... sali sala nk.. (: hihihi..

cta ri tokk...
x aman alualualu aku tdo mlm tekk.. ne ndak.. laki sial yaa mala kowl.. silake pnye olang..
low bat truz hp ku ntam nya..huhh.. time ku caz pun nya kowl  ajak2... skali ku off bna hp ku.. gk sa ko!! pnde juak diam...
haish..time ku on balit hp ku... 54 miz kowl... caka eyh.. =.=''
x lena alu ku tdo mlm tekk.. knek pun maseh ngantok.. adoe adoe...

cta marek...
uiy... tauk x.. marek nk...ku on9 fb.. men POKE ngn si muhammad izzat tokk... yabihh..
nya nguras aku tauk x... mala muka KIUT nya ya jakk yg TERPAMPANG rah notification aku... ahahaha.... n then mekorg inbox... post w2w... nya tagged aku blog nya.. sali ku bca...
yabihh... malu oiy!!! ahahaha... *><* <-- blushing.. merah pp lekak bca blog nya...ada la juak senyum kambing lekak yaa... xP
huahuahua... tmbh gk ku badmud pgi tokk tekk.. bkak fb.. tgk nya post link rah wall aku.. lgu dak band HUJAN ea.. ( selamat pagi sayang ) ahaha... ndak ka kin blushing muka ku oleh nya.. :D
tp at least mood aku oke kit laa gara2 nya...
to muhammad izzat : tenkiu oiy!! ahaha.. :D

Friday, April 15, 2011

|| Backround DoMoKuN!! ||

oiy!!!!!!!!!! ku tuka backround ku oiy!!! DOMOKUN!!!!
ahaha... kiut x domo yaa?? hihihi...
ajin ajin laa follow keyh?? :3

|| YuHuu.. ||

allloooooooo.............................. eyh eyh.. slh...
olllllaaaaaaaaaaaaaaaaa....................... ahaha... awal pagi dh sot...
aiyo aiyo.. ri tokk org ngundi oiy... parents ku g ngundi.. abg ku gk tdo...
soo.. i conquer the computer~!!! ahahha.. paloi nk aku??
pagi pagi dh ngerepak x tntu pasal.. haishh...
actually aku mok g jln ri tokk tek... tp ya laa..
genk suma bz... stay rah umah jak laa.. T__T
haa... next week laz ku skul oiy!!! n then... SABAH!!!! ahaha...
x saba nih.. mahuk shopping2 d sabah baa... ( bolehbaakalaukau )
sblm yaa.. settle suma bnda sal skul lokk.. anta bku.. tulis surat... polah homework.. yahh.. ajin ku next week...
mun aku dh g sabah lakk.. boh korg rndu ku k?? ahaha... tp konfem da org indue ku lakk...
xpat dgr ku tetak gk.. huahuahua.... xD

n aku x on9 time g sabah lakk.. on9 k text msj jak laa hoo.... doa ku bait2 lak oiy... boh nk dengki k??
hee... pa gk ku mok post tokk... byk idea d otak tp xtauk gney mok polah ayat nya.. aiyo aiyo...
k laa.. smpe ctok jak lokk... papai.. (:

Sunday, April 10, 2011

|| lamak x Update ||

ooiitt~!! long time no update maa.... indue saa... ( ya pun mok indue )
ahaha... byk cta tokk oii.. tp yg ku blh shei ngn org ckit jakk.. [--']
adoe adoe...
haa... weyy weyy.. aku single pokk~!!! pa jak laa... huhuhu...
bored bored bored....

tok ku mok cta.... sejak duak menjak tiga menjak n bermenjak2 tukk... kin rame org rq aku.. eran ku doe...
mun org yg mtk num ngn aku ya bleh la juak ku shei.... tok x... org nok ku x knl.. haishh... da org jual num aku la tukk....
tp yg ku eran... laki jak nok mtk shei... hehh...ukan sepatut nya laki kaa yg shei mpuan?? terbalit terbalit....
tandah la sia hoo.. mlz gk ku mok lalek.. start knek.. aku xmok shei org gk...
ku juz akan shei org nok text ngn aku jakk.... pa gna aku shei mun org yaa text ngn org len?? bait sik pyh... bazir kdit ku jak...
k laa... smpe ctok lokk ku post.. da masa update gk..

papai.. ~ (:

Tuesday, March 29, 2011

CuranK~!

yahh... ri tok ku mok update blog ku sal : curank : hee.. :D
mun da org terasa sorie jak keyh??

yah.. first ku mok cta sal kesah genk ku curank dolok... nang aget laa cara nya curank.. ahaha... eran ku ngk..
first nya polah tga fb.. n then nya carik la grk...first nya grk... nang oke.. dh mtk num suma.. n then relationship rah fb ngn laki yar... tp nya x letak pic bna laa... nya ltk pic katon.. grk nya x kesah... n then... genk ku ea on9 fb nya nok cgek gk... pake gmbr nya tp kurang jelas laa muka nya... edit baa... kapel nya ngn miak nok xda hp.. n then nya pdh nya xpat on9 salu... bgk nya password fb nya ngn grk nya... tp sbna nya miak yar on9 fb nok cgek gk.. cm ya laa seterusnya.. nang dh salu ku nego nya ea.. p x juak serik2..

eran ku.. pa bez nya korg curank?? nk ka bazir kdt n menyusah kn jak... dh sorg ya x ter kaber mok jaga ati nya.. ada ati mok grk ngn org len juak.. haishh... nang eran bebena aku tukk.. angol d polah nya.. ahaha... semadi jak la genk aku nk.. diam jak lok... da ari nego nya gk.. :)

second cta tukk...da laa miak sorg tukk.. nya grk ngn miak kcg.. ( dh keja ) n then nya pdh laa tersyg2 tekk ngn miak yar.. tiap ari grk nya yaa eload k nya.. ceoyy...bangga la grk dh da keja nk... ngikis duit jak.. heh... dlm masa yg sma nya grk juak ngn miak sibu..sma umo kohh... sma juak... tersyg2... eran ku ngk.. grk ketiga nya.. sma perumahan ngn nya.. tiap ptg temu.. yg ku eran.. pnde juak miak tukk cover yg nya da skandal.. laki ya pun wat endah x endah la... x lalek ilak... tup2.. laki ya tiga2 sma curank ngn mpuan yahh... bla dh bocor rhsia cdak suma... alue lahh mok kae2 kak yaa... berbelit ku kaka sal cdak nya... kira suma cdak ea slh laa nk... suma curank.. yahh... x ku sngka... ahaha... skali ku tgk.. duak org laki nok curank ea... kazen jaoh aku.. hehh.. bla cdak tauk sal ya.. alue aku jd mngsa cdak lpas mrh.. yahh.. maka aku bruk tauk sal cdak ea.. x adil nk?? huhuhu... ya laa ku nganok cdak.. mun mok grk.. boh pileh ekot rupa jak.. rupa kacak x semestinya bait nk?? upa x kacak x semesti nya jaek kn?? soo.. pnde2 laa korg pike k?? :)

mok ngerepak dh ku tukk... out lokk.. ahahaha... tenkz poe reading~! papai.. :)

Monday, March 28, 2011

Mbiak~!

yahh... tajuk ea ukan "membiak" k?? its "embiak" a.k.a miak.. ahaha.. mok stylo la tek~ kuang3.. xD
tok ku mok cta lok.. da cta sakit ati.. cta hepi.. cta sad.. korg baca jak keyh?? :)

first.. cta sad... ku jujo pdh hoo.. aku xpat diam dirik gk.. selama tok ku diam dirik... knek xpat ku berdiam gk.. bkn apa.. aku bna2 kecik ati koh.... ukan apa ku kecik ati.. mun cdak sorg2 xda genk... pnde cdak mok carik aku.. tp bla cdak dh da genk.. aku alu d lupak... d singkirkn... ne x aku sad baa... tp ku mlz mok tego cdak.. tandah laa... bak kata org... ada ari lak.. :')

second... cta hepi... da mbiak tek mok ngajak ku kae.. nya nunggah ku paloi.. lnsung xda merik effect kt aku lorr... ahaha... ku pura2 jak mrh tek.. baruk jak aku jerit.. dh mntak maap nya ngn aku... yahh.. ya bruk nya... ada ati ngajak org kae tp kecut perut kak yarr.. baik sik pyh.. --'

third.. sal mbiak sorg tok... nya dh x bncik ngn aku.. hepi ku doe... senyum ajak ku dri tdk...ahaha... nang ku gud mud gler weyy... tp malang nya... time balit tek da miak polah ku badmud.. haiyaa.. nasib badan lorr... sabo je larr....

aaaaaaa... k laa... palak ku blurr tukk... x tauk mok ngerepak pa gk.. ahaha... korg baca jak post ku nok sot2 kit tok.. k.. da msa ku update gk blog tok.. saba saba keyh.. 

tenkiu poe reading~! papai.. xD

Friday, March 25, 2011

Kakak .. :'(

uii.. tok ku mok cta sal kakak angkat ku..aku indue nya taukk sikk...ku nk.. bna2 ku arap yg hubungan aku ngn nya akan jd rapat.. x kedakk dolok... dolok nya jarang lyn aku.. mala polah ku terasa.. tp ku diam jak... xmk nya gk sakit ati... knek aku ada add nya balit coz dolok ku da remove nya... tgh mrh time ea baa... nya jd akak aku balit laa.. first2 ya oke.... mala bertego... tp kak ya.. xda bertego gk... salu nya aku akn tego nya tiap kali aku on9.... wall to wall salu nya... tp ri ya aku x wall nya... xkn aku ajak nok msti wall nya lak... aku tauk mun aku x wall nya, nya xkn wall aku... tp ku tunggu jak.. tunggu pnya tunggu... xda juak nya wall aku... sad u noe.. :'( n then ku tgk la fb nya.. nya salu wall ngn adek bru nya.. ku x kesah mula2... tp ku baca pnya baca... nya pdh nya syg ilak2 ngn adk bru nya ea...kecik la ati ku nk... jujo ku pdh... nya xda pun post rah status nya yg nya syg aku... xpa xpa... aku da tego nya ri ya.. ku pdh.. mentang2 da adek bru alu lupak sal aku.. n then nya pdh... adek bru nya salu tego nya ya la nya pdh gea... nya pdh gea ibarat aku juak yg salah.. aku juak yg slh kaa?? xkn mok aku jak2 nok salu tego nya...tp ku tauk... mun ku nunggu nya tego aku.. 10 tahun akn dtg pun nya xkn tego.. akak... adk kecik ati ngn perange akak taukk sik.. adk da perasaan juak baa... bkn adk bru akak ya jak da perasaan..adek x kesah mun akak lyn nya....tp boh laa smpe adek pun akak dh xmk lyn gk...adek bna2 sedih tauk sikk...adk dh try mok jaga perasaan akak dri dolok... tp akak x pnh phm.. akak nganok adek ego ada lah.. tp xpa.. adek saba.. tp plz kak... boh wat gea.. adek syg akak..adek xmk bncik akak... adek xmk kehilangan akak... huhuhu...adek bna2 prlu kn akak... tp mun akak x prlukn adek gk.. pdh jak.. adek akan berambus dri dunia akak utk selama2 nya...

Ri Tok Tek~!

ui ui ui... ahaha... sori lmk x update blog kesayangan ku~!! ( syg la sgt ) xP
bz bz bz baa... xda masa mok update blog... on9 pun kejap2 jak... lmbt loading baa....
hee... k la.. ku cta straight to the point laa... ri tok nk.. ku g jln ngn parents ku... first2 mekorg mam rah kfc... ku on jak... n then mak ku mbak g farley... terkejut ku kak ya... first time mekorg shopping k troli besar yar.. salu nya bli k troli kecik jak.. ahaha... lbh duak ratus ringgit mekorg pake utk beli brg.. oh ya...
x lmk gk aku mok g sabah.. x sabar tok doe.... mun ekotkn ati.. mok pegi knek juak~! ahahha....
ku pun x saba mok beli kasut,bju,suar n mcm2 gk laa... mok raget2 la tek nk.. xpa2.. ukan salu pun.. hee...

eyy eyy... tok masok sad story lok... dh seminggu lebih daa... putra x contact ku gk..huhuhu... sad ku tok.. mun korg mok tauk nk... start dri putra x text ngn aku.. start yar ku xda text ngn org len gk....
xda mud baa... aku asa bersalah ngn putra... nya mrh aku... nya x eply text ku... inbox ku pun nya x eply... huhuhu... dh la nya remove aku dri fren list nya... gne gk laa aku mok ambk tauk sal nya.. :'( 
sad ku tok weyy...

mok masok school story gk... x lmk gk da S.O.P ( student on parade )... tok S.O.P last mekorg form 3 k taun tok... coz lekak yar xpat ekot gk.. mao fokus pmr lorr.... ku bersungguh2 ekot tok... x menang pun xpa.. asalkn pat markah hoo... tmbhan gk kaki ku tgh sakit tok.. sakit2 pun aku mksa utk ekot kawad tokk.... next week mekorg start seminggu2 berlatih... berlatih sungguh2 weyy.. pengetua baru tokk.. ahaha... start ri rabu lak ckg pdh mekorg akan berlatih pgi.. x prlu masok kelas laa mkna nya... ya pun x konfem.. tp moga2 konfem la hoo...

hihi... k laa... ya jak lok.. lak smbong gk.. da cta ku mok pdh tokk.. papai.. :)

Friday, March 18, 2011

Lu Langsi Lu Mati!!!

oit... aku strez ilak mlm tok...first.. miak ya men kn perasaan aku..tahan saba tok... xpa2.... da ari lak.... saba saba saba... second..aku lost org yg ku syg... ahaha... nang suma org tggl kn aku... xpa2... saba doe...third... sal putra aku... aku xtauk pa cta nya knek... nya lupak aku kot... xhal laa.... maseh pat saba tok...

haa... kn aku strez ilak nk... tgk la ku org laki kae... genk ku n miak melayu len.. ku x knl laa sapa cdak yar... dh genk ku kae.. ku tgk jak... sblm kae yar... cdak kaka lok... kira mok bait2 la nk... tp miak yar xmk bait2.. genk ku nahan saba la time ea... nya bkn apa... x bapa suka mok kae ngn org...genk ku tok.. jniz nok nahan saba kit.. nya x suka mrh2... mun nya mrh... susah mok kontrol....ya nya jarang kae.. org takut mok ngajak nya kae... tp ati nya bait doe...ahaha... tp ya laa... da miak dengki ngn nya... ajak laa face 2 face mlm tok tek... aku tgk jak.. kedong ku strez.. mok juak ngk laki kae.... lupak kit sal prob aku...

tp miak ya mok kae juak walaupun genk ku ngajak bebait.. genk ku bgk jak chance nya numbok genk ku... tp miak ya men bulak... ada ka ptt nya men kotor... ya genk ku mrh... dh la miak ya kae cara pok.. tmbh gk men kotor... dh xpat nahan saba dh genk ku ea... pa gk... bak kata genk ku.. " Lu Langsi Lu Mati!! " ayat feveret nya ea... n then truz jak cdak bertumbok..miak ya nang lebam trok dh...patah tgn nya knk besi... pnde nya surrender... genk ku xpat kontrol dh ya.. xmk berenti bertumbok...go ahead jak genk ku numbok miak ya.. pa lalek....dh xpat nahan saba genk ku ea...terpksa genk nya nok len tahan.. miak ya pa gk.. bukak langkah seribu.. kalau saya malu saya.. ahaha... bait boh kae jak.. huh...genk ku xmok lepas nya miak yar... d kejar nya miak yar k moto... org nok tgh race sia terkejut tgk... pa gk... miak nok merempit sia join juak kejar miak ya...kedong separuh dri perempit ea genk2 kpd genk ku.... join jak.. suka ilak mok kae nk...miak ya nang tkut bla tgk rame org kejar nya...x alang2...miak yar pegi balai polis... paloi mena.... nasib genk ku dh knk tahan oleh genk nya supaya genk ku x serang balai polis ea.. nang kecoh bena.... ahaha...budoh miak ya....polis d libat nya... bgk malu tol...
genk ku pa gk... d jerit nya.. " Lu Langsi Lu Mati!! " kt lua balai polis ea.... polis suma kua.. cdak chaw la dri sia...mlz mok da kes ngn polis gk...nang ku salute la genk ku ea.....


k laa.. smpe ctok jak... da msa ku cta gk.. papai.. :)

Wednesday, March 16, 2011

Lmk X UpdatE!! :D

ohoii............ lmk x update blog eyh... ( baruk duak ari ) ahaah... xda mud derr.. palak pun blurr tok.. xtauk pa mok d letak.. ahaha.. dgr ku ngerepak jak la k?? hee..

haa... esok befday dyg.. dyg!!!!!!!!! hepi futured befday!!! sori xda present.. pokai derr... slh timing eyh.. aggagaga... xpa2.. lak ku bli present dri sabah k?? boleh baa kalau kau.. ahaha...

bulan 4 g sabah eyh.... x saba.. cekguu.. kamek cuti-cuti sarawak utk seminggu k?? boh mrh2... ahhaha...
tiket xpat d bgk balit.. first time... lepaskn kmk k cekguu?? ahaha... sot...

ahaha.. k laa... smpe ctok lok... esok da kelas tmbhan... n then mekorg mok enjoy2 dolok... wee~! :D
jgn jeles hoo.. ahha.. pa ka.. ngerepak dri tdk.. k laa.. papai blog~!! :)

Thursday, March 10, 2011

Kwn Lupa Kwn!!

tok ku mok cta... cta ku tok sal " kwn lupa kwn " .... nang ku geram laa ngn miak cm tok... time susah bkn men carik kta... mok mtk simpati kaa apa ka aku pun xtauk... tp mun dh senang lenang yar... alu lupak genk!!! ceyy.... sa mok d anok jak.. tp semadi jak genk dikpun  nk.. tp xpa2... da ari aku tego... nya lom nyakit ati ku smpe tahap " pamon " baa.. ahaha... saba2... xpa ea mun sali sala lupak genk.. tp iboh laa salu cm ea... n iboh la juak lupak genk time genk prlukn kta... hurh.... bla nya da prob tek bkn men mujok kta spya tlg nya... tp bla nya dh senang n kita tgh susah time ya.. HARAM nya mok nolong... n then nyakit ati keja... ee... sa mok d tampa jak.. ahaha... sot sot...korg iboh laa dak ya k??? mun korg dak ya lak.. FREE2 korg knk sound ku lak.. mun mok ilak... polah laa byk kesalahan ngn aku keyh... ahaha...pesan aku... boh laa korg lupak kwn dikpun.. lak cdak lupakkn ko time ko prlukn cdak bruk laa korg pat merasa perasaan sakit ati yar....soo... boh sesekali lupak genk dikpun keyh!!! hargai lah org yg sayangi anda..  XD

Tuesday, March 8, 2011

NobodY!!

Nobody wants u..
Nobody makes u hepi...
Nobody likes u...
Nobody misses u..
Nobody wants good things for u..
Nobody cares about u...
DONT CRY!!!
My name is NOBODY.. XD

Don't Cry Before Try!!!

ahaha... ayat tok ku salu tangga lam kelas aku... paling aget ku tgk laa.. hee... dolok ku tgk ayat " hidup biar lepak,study biar gempak! " ahaha... tp knk bego abg daus.. XD agaga....knek ayat ya la jd ayat feveret ku lam kelas.... " don't cry before try " wee~~ sejak kebelakangan tok aku mala chat ngn org k bhs bi.. ancus~ ahaha... bi+bm+serawak+rojak!! ahaha... kin sot da palak ku tok... ahaha..... tdk time exam b.i... syok da juak aku polah karangan lam bhs serawak.. ahaha... ckit gk mok kantoi ngn cekgu... mun kantoi tek.. maluuu~!! ahaha... tulah keja... habiz tiga helai ku pake utk tulis "karangan" yar... ceyy... ahaha... bazir ink pen jak... ahahaha.... k la... smpe ctok jak.. blurr xtauk mok tuliz paa... hee... titoe lok... nite... esok da laa aku update gk hoo... ahakz... papai... XD

EraN!!

eran ku wei... sejak duak menjak tok... tang ada laki rame bait ngn aku.. ttiba melyn aku.. ahaha... eran pun eran.. tp lyn juak.. ne tauk pat genk bru nk... ceoyy... pa jak la...ahaha... haa... PUTRAku!!!!!!!!!! agaga.. nya bgk respon positif kt aku.. hepi nya aku... hee.... sali sala hepi xhal laa juak kn....xkn mok sad memanjang nk... ahaha... sot palak ku tiap kali update blog tok.. ee... geram ku eyh.. xkn lejuk ku tgk blog ku tok... terlalu lalu lalu puas ati.. ahaha....pic aku ya pun aku suka tgk.. awwss~! ahaha...paloi paloi paloi.... melarat dh ku tok ae... ahaha... kuar dri tajok.. hihihi....  XP

MajU!!

oit torank!!!!!!!!!!! aku kin maju wei.. ahahha... suk suk suk aku tok... XD ( sot )
dolok da miak pdh aku tok ketinggalan zaman... ceyy... bngga la ko tek hoo.. xpa2... aku bgk ko hepi2 lok... aku maju slow2 kit baa...
haa!!!!!!!! tgk!!! aku dh maju dri ko.. bkn sikit.. tp byk!!!!!!!!!! agagaga... gk asa ko... ada hati mok anok aku la tek... ya la akibat anok ku.. bak kata pepatah... aku tok.. " diam-diam ubi berisi " ahahaha... bna ya oii... gk asa ko!!!!!!!!! adoe2... ahahaha.... XD

I GeT My SisteR BacK!!!!!!!!!!! ^^




kiut kn nya?? XP
akak qis!!!!!!!!!!!!!! ahahaha.. XD

hey3... aku pat akak angkat ku balit... indue ku ngn nya... ahaha... akak sygg!!!!!!!!!!! boh ilank gk k?? ehe.. XD
peringatan utk org len... boh mok curik akak aku ea!! sut palak lak!!!!!! grrrr.... ahahaha... XD

Monday, March 7, 2011

MiaK x tauk malu!!

apuu... baruk knek pat update... ahaha..oit2.. tok ku mok cta... tek nk time kt skul... masa balit laa... aku nyaman2 dh jln slow rah tangga.... bkn apa ku jln slow.. sesak bah rah tangga blok mekorg time yar... n then da la sorg mpuan tok... nank xgna ilak smpe aku pun d tolak.. ceyy... dh la pake bra nok ikat reben rah geruk yar... tmbh gk pake tudung UP n tudung pndek... dh nya nolak aku.. aku bia jak nya jln kt depan aku.. mlz mok kae... ada la miak cina sorg tok tolak nya.. nya pa gk.. tolak cina ya smpe knk aku... ne ndak ku manaz... aku pdh boh tolak org... nya nganok ku gk.. d pdh nya aku boh bz body... skali ku jerit... nganok ku nya.. " boh ko mok kuang aja!! ko nok tolak aku awal tek xda pun aku tolak ko balit kn?? cba jaga adab ya kit... dh la k tudung UP!! bra bereben gk yar... ku tarit reben ko yar lak bruk tauk!! bia bra ko gugok tgh jln.. gk asa ko nganok aku.. " n then mpuan yar diam jak laa... malu la teyk nk coz laki sekeliling sokong aku tarit reben bra nya ea... ceyy... pnde pun diam mpuan yar.. o tedah.. slh org ko nganok oii.... nank x tauk malu.. --'

Sunday, March 6, 2011

SeCaRa rAsMiNyA!!!

apuu.... secara rasmi nya aku single!!!!!!!!!! ceyy... ahaha.. pa jak laa... pura2 hepi hoo... ( ya pun mok d pdh ) bak kata org tek... mtk borank kosong!!!!!!!!!! ahaha... sot suda... baruk jak sngle truz da org mtk borank kosong.... apuu.... x sangka aku femes juak hoo... ( pasan!! ) ahahha....mun cm ya tek... awal dh aku pdh... "aku dh knk booking!! " ahaha... tulah keja.. sapa la mok booking aku tok... ttiba jak... ceyy.. k la.. smpe ctok lok.. papai.. X)

p/s: xtauk pa mok pdh sbna nya.. ahahha... XD

First Edit!!!

oke ka pic atas yar???

ahahaha... hasil karya aku ea... hee...
pic tok laa yg plg ku suka sali... ssh pyh ku edit... perghh... mun korg x ska,lajak korg laa.. aku x kesah...
style aku ukan style korg...
korg ada?? xda nk?? ahahaha... XD

TeRiMa SaJa!!

ahoi... da miak tok.. ngajak ku grk.. ku trimak jak laa... ne tauk.. jodoh ku ngn nya nk... yg psti.. aku akn blaja utk menyayangi sapa2 nok jd grk ku.. tp yg psti aku setia hoo!!! ri ya da miak tuduh ku curank.. nya pdh ku da smpan "spare part" la tek.. lekak break ngn miak sorg tok n then kapel ngn org len... ceyy... aku bkn smpan "spare part" oke... aku polah gea spya aku pat lupak kn ex aku... tp xda la aku lupakkn truz ex aku ea nk...maseh ada aku igt sal kenangan mekorg... tp yg psti.. aku fokus ngn study n grk ku... da miak anok ku... ko kn fokus sal grk jak.. pa jadah ttiba care pasal study plak... ceyy... ko pike ku tok apa... grk jak keja kaa... msti la aku study juak hoo... xkn aku mok jd miak bodo ilak nk.. at least ada la pengetahuan ckit2... mun dengki pdh ajak hoo... boh la men hina2 plak... k laa... smpe ctok ajak.. papai.. X)

Matahari- lirik ( knowno )

Mun tak dgr,
Sik mungkin org lain senyum,
Nak dah betaun kosong,
Maseh kitak juak mpun,
Knak maseh sik pat ilang,
Kenak tetap kitak,
Knak org lain dapat
,Knak kamek sik pat melupak,

Jgn pikirlah,
Sik da kamek bermaksud apa,
Kita dah berpisah jaoh kamek tauk kitak bahagia
Kitak Happy kamek gembira jgn pernah bingong,
Ari ujan mun tak basah kamek nak jadi payung,

Mun dimakbulkan doa,
Sigek jak mek mintak,
Sebelum nutup mata mek arap dapat melok kitak,
Kali terakhir,
Penutup waktu mula,
Waktu pertama kali melok kitak kamek rasa bahagia,

Mun mek pergi jgn tak nangis sayang,
Tak pun tauk nak cinta kamek utk kitak sorg,
Aek mata mek dah kerin waktu bepisah dolok,
Sik pernah mek sangka cerita cinta kita jadi camtok,

c/oMatahari,
Cepatnya kau hilang,
Tinggal kamek sorg,
Dalam kegelapan,.

Matahari,.
Sik kan kamek lupak,..
Saat indah kita.
Selamanya,

Indah,
Sik nyesal kamek nyayang kitak,
Pernah pun mek madah mek lupak kitak,
YA BULAK,
Senyum tak Matahari,
Cerah di tengah hari,
Siang bercahaya terang,
Malam sik pernah sunyi,
Lap aek mata tak,
Walau nya dalam api,
Kamek dapat rasa bah,
Hujan sik kan berenti,
Gne pun tak sayang nya,Kamek lebih sayang kitak,
Gne pun mena nya sayang nya tetap nombo duak,

Kitak tempat teratas dalam kaca mutiara,
Mungkin kitak sik cayak tapi kamek madah mena,
Susah nya mek senyum dgn kitak nya ari-ari,
Senyum sambil gembira,Senyum datang dari api,

Menalah cinta polah org berubah,
Demi kitak benda gila pun kamek sanggup polah,
Kitak lah inspirasi,
Walau dalam bayangan,
Walau sekadar memori nya kekal dalam ingatan,..

Ulang c/o

Tauk mek,
Sik pernah arap benda nak sik kan jadi,
Tapi sik salah nak,
Mek luah isik ati,
Mun tak sik dgr pun,
Org lain dapat rasa,
Puisi,
di dalam melodi,
mengungkap kisah kita,

Bukan mek balas dendam,
Tapi banyak dah kecewa,
Sik da niat mek kejam,
Mek sik mintak jadi camya,
Ada cinta mek berik,
Coba sekuat ati,
Sik kan semua,
Sebab separuh dah kitak curi,

Tinggal mek sorg,
Malam sik pernah siang,
Di dalam bilit gelap nak sik mungkin akan terang,
Kamek sik mok cahaya,
Selain Matahari,
Sejak kitak ilang idup mek sik pernah berseri,

Sik pernah mek mintak,
Kamek dapat lupak kitak,
Gne pun sakit rindu,
Kamek tanggung sorg ajak,
Tapi yang pasti,
Cinta mek kekal sampe mati,
Kitak sinar hidup mek,
Kitaklah MATAHARI,..

Ulang c/o ~

Saturday, March 5, 2011

FolloweR!!!

apuu... ajin la plak aku mok update blog tok.. walaupun ayat bodoe2 kuar.. ahaha... bak kata genk ku sorg yar.. gasakk jak!!! pa ka... ahaha.. btw.. ajin2 ku update.. sorg jak follower aku... ow tedah.. ahahha.. ngong...xpa2.. baruk mula... tunggu jak.. hee... k la.. smpe ctok jak denk.. papai.. :D

TaBaHkAn HaTi!!

oit torank... aku cdeh ilak2 tok...seriously.. aku mok nya... tp nya bna2 mrh kn aku.. aku xtauk mok wat apa gk..x pnh aku syg org smpe cm tok sali baa..nya berik effect ngn aku... x sngka... nya laa yg terbait ku pnh ada setakat tok.. aku xmk kehilangan nya.. mun stakat jd kwn jak pun xpa la... asalkn nya x bncik aku.. ya jak ku mok.. plz lar... D':

SaD!!

uwaaa!!!!!!!!!!! cdeh ku tok.. nya dh bncik aku.. apuu... sial miak mpuan yar... nyaman2 dh aku ngn nya... kak ya tang tba sondal ya muncol... adoe2.. pa mslh miak tok..kn dh anco hbungan mekduak... uhuhuhu.... oit mirna... mun ko x temu miak ya,jaga ko... gara2 ko ku terpksa lepaskn nya.. aku mok nya... huwaa!!! D';
x gna pnya olang.. --'

Apuu..

apuu... aku bosan tok baa.... xtauk pa mok polah.. mok study pun konfem xmasok otak time2 cm tok.. adoe adoe... apa mau jd lor..... so boreddd.... sumone help me pliz >_<

BoReD!!

apuu... saya bosan maa.... mok polah apa tok ow... mok tgk tv,cta conan jak nok bez... mok g jln,xda org teman... adoe adoe... pa ndak mok d polah ow...

Friday, March 4, 2011

TiReD!!

pergh!!!!! lelah ku ngato blog bru tok eyy.. nasib x anco ilak.. ahahha... aku actually xda idea nk ngato gney blog ku tok.. apa gk.. antam saja lar...apa nk jd pun jd laaa.. tol x?? ahahahaha XD

new!

apuu... hye korg!!!!!! ahaha... blog bru tok... ahahaha... mun mok follow,follow jak keyh?? apa2 jak laa hoo..